El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Eliminar al teu ex de Facebook? La ciència recomana que…
  • CA

L’estudi “Vigilància de les antigues parelles romàntiques: associacions amb la recuperació post-ruptura i el creixement personal” de la psicòloga Tara C. Marshall, de la Brunel University de Londres, parteix de la premissa que “seguir d’amics de Facebook amb l’ex nuvi no fa mal a la recuperació post-ruptura “. 

 

L’estudi explica que “les exparelles amb les que no es manté contacte romanen embolicades en una mena de mística atractiva”. ¿I què hi ha de dolent en això? La psicòloga afirma que l’objectiu de mantenir ‘l’amistat’ és recuperar-se i no recaure amb l’ex parella.

 

La investigació apunta que per superar una ruptura no convé fer fora la parella de la xarxa social, però molt menys vigilar el seu perfil, veure les seves actualitzacions, els seus amics i treure conclusions innecessàries. 

En conclusió, les persones que més vigilen el Facebook de les seves parelles anteriors experimenten emocions negatives i tenen menys possibilitats de recuperar-se i no experimenten tant “creixement personal”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa