El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
20 ‘dreamers’ busquen solucions disruptives a través de l’Internet de les coses
  • CA

Aquest dimecres a la tarda ha tingut lloc la presentació de la primera edició de l’Imagine Internet of Things a Barcelona, un programa de creativitat que identifica problemàtiques empresarials i socials, i proposa solucions disruptives des de l’àrea de la Internet de les Coses. L’acte ha estat presentat per l’Imagine Creativity Center en el marc del IoT Solutions World Congress.

 

Els 20 protagonistes o ‘dreamers’, procedents de diferents disciplines universitaries -negocis, disseny i tecnologia- dels centres d’estudis EADA, ELISAVA, ETSETB, la FIB de la UPC i dels patrocinadors del projecte, s’agruparan en quatre grups i durant els següents quatre mesos desenvoluparan un producte dins l’àrea de l’Internet de les coses -IoT, en anglès. Aquestes solucions hauran de respondre a les problemàtiques plantejades pels quatre patrocinadors del programa: Abertis autopistas, Dormity.com, Cosentino i Adanm. Amb la participació al programa els participants obtindran crèdits universitaris.

El projecte es desenvolupa a través del consorci entre aquestes universitats i Imagine, un centre creatiu “que genera solucions d’impacte mundial a través de l’empoderament de talent en tot món”. L’empresa ha creat altres projectes, com l’Imagine mSocial i l’Imagine Express, programes també enfocats en la recerca de solucions sobre reptes aplicats a diferents camps tecnològics, com les aplicacions mòbils i la tecnologia digital.

 

 

La directora del programa, Montse Guardia, ha destacat que es tracta d’un “programa d’innovació disruptiva” i ha animat als participants a gaudir al màxim de les 180 hores de feina que els esperen. També ha afegit la importància de treballar en grup, ja que al final es convertirà en una “oportunitat de treballar amb amics”. Durant tot aquest temps els ‘dreamers’  passaran per les diferents etapes del programa de treball anomenat mètode ‘Lombard’, dividit en quatre fases: inspiració, ideació, prototipatge i comunicació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa