Wert diu que "no hi ha un estudi amb prou rigor" que demostri els efectes de la immersió

L'exministre ha afirmat que tornaria a dir que cal "espanyolitzar" els alumnes catalans

L'exministre d'Educació José Ignacio Wert ha assegurat que "no hi ha un estudi amb prou rigor que demostri els efectes de la immersió en les competències".

En una entrevista al diari 'Ara' aquest diumenge, l'exministre ha afirmat que tornaria a dir que cal "espanyolitzar" els alumnes catalans en el sentit en què ho va dir: que se sentin tan orgullosos de la identitat catalana com de l'espanyola, ha explicat.

Ha sostingut que hi ha "adoctrinament" a les escoles catalanes, i ha criticat que la història d'Espanya que s'ensenya a Madrid i a Andalusia sigui diferent de la que s'ensenya a Catalunya.

"Quan el relat històric es posa al servei d'una finalitat política, en aquest cas d'identitat nacional, jo crec que suposa adoctrinament", ha defensat Wert, que ha assegurat que desconeix si és majoritari.

 

L'exministre ha apostat pel diàleg a Catalunya: "El diàleg sempre és millor que el no diàleg, però els límits de què parteixen les dues parts són diferents i llavors no sé si podem parlar de diàleg", ha afirmat.

Ha destacat que és possible un diàleg en què "es descarti la unilateralitat i l'autodeterminació i es busqui una millora de l'autogovern dins de la Constitució", però ha afegit que aquesta no és la posició dels independentistes.

 

Comentaris (6)
Pau Fa 1 mes
Señor Wert: españolizar es, por definición, aborregar.
Fat Boy Fa 1 mes
Algu em pot explicar de que ens val als catalans l'ensenyament en espanyol?. Vull dir els catalans que no vulguin dedicar-se a guardies civils, toreros, prostitutes o traficants de drogues.
Teresa Fa 1 mes
Els habitants de l'Espanya castellana monolingüe bés defensen i estimen el castellà, n'honoren la seva literatura, la seva història (institut Cervantes), el defensen a tot arreu, creen premis, hi dediquen molts diners, l'utilitzen al govern, a la moncloa, al Congrés, al Senat, a tots els ajuntaments, hospitals, escoles, cinema, UE, ambaixades, TV, prospectes, ...No tenen cap dubte que cal fer-ho així. Docs bé és el que volem pel català amb el mateix orgull i dignitat. . O adoctrinem tot
alicia Fa 1 mes
Pue no sé porque tienen immersos en el castellano a los españoles de casilla!!
no lector vanguardia Fa 1 mes
A alguns la tonteria sol incrementar-se amb l'edat
Clara Fa 1 mes
Catalunya cada dia mes lluny d,escanya