El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
[VÍDEO] La méteo de diumenge 9 d’octubre
  • CA

De matinada el cel estarà entre mig i molt ennuvolat en general, amb intervals de cobert a la meitat est del país i al litoral, excepte a Ponent i a l’interior de les terres de l’Ebre, on estarà serè o poc ennuvolat. Al matí la nuvolositat minvarà arreu i quedarà serè o poc ennuvolat en conjunt, tret del litoral i el prelitoral central i nord on continuarà molt ennuvolat amb intervals de cel cobert per núvols baixos. A la tarda, els núvols baixos minvaran i quedaran restringits al sector central del litoral i prelitoral, però creixeran algunes nuvolades al Pirineu. A partir del vespre els núvols tornaran a augmentar al quadrant nord-est i al vessant nord del Pirineu, mentre que a la resta el cel es mantindrà serè o poc ennuvolat.

Al litoral i prelitoral, preferentment al sector central, s’esperen alguns ruixats dispersos, sobretot fins a migdia i de nou a partir del vespre. A més, a la resta del quadrant nord-est és possible algun plugim al matí i algun ruixat a la tarda. Les precipitacions seran d’intensitat entre feble i moderada i acumularan quantitats entre minses i poc abundants de precipitació. La cota de neu voltarà els 2400 metres.

 

La temperatura mínima serà similar o lleugerament inferior. Es mourà entre els 2 i els 7 ºC al Pirineu, entre els 5 i els 10 ºC al Prepirineu occidental i a Ponent, entre els 13 i els 18 ºC al litoral i entre els 9 i els 14 ºC a la resta. La màxima baixarà lleugerament. S’arribarà a valors de 15 a 20 ºC al Pirineu, de 20 a 25 ºC a Ponent i a l’interior de les terres de l’Ebre i de 18 a 23 ºC a la resta del país.

 

Visibilitat entre bona i regular en conjunt, i localment dolenta a punts elevats de la serralada prelitoral, del Pirineu i del Prepirineu.

 

Al litoral bufarà terral o vent fluix i de direcció variable de matinada i de nou al vespre, mentre que durant les hores centrals del dia s’imposarà el vent de component sud fluix amb algun cop moderat. A l’interior el vent serà fluix i de direcció variable al principi i al final del dia i fluix de component sud i oest durant les hores centrals del jorn. Independentment, bufarà mestral a les terres de l’Ebre fins a migdia, entre fluix i moderat, amb algun cop fort de matinada. Per altra banda, al nord de l’Empordà, sobretot al litoral, hi haurà tramuntana entre fluixa i moderada, amb cops forts matinals i vespertins, tot i que al sud de la costa Brava quedarà fluix i de direcció variable durant les hores centrals del dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa