El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
[VÍDEO] Així has d’actuar en cas d’atac terrorisme
  • CA

 

La unitat especialitzada en antiterrorisme de la policia britànica ha fet públic un vídeo per explicar com actuar en cas d’atac gihadista. El vídeo explica que fer si hi ha un o més atacants, tant en un espai obert o tancat i resumeix dient: primer de tot, correu. Si és segur, és la millor opció. Si no podeu córrer, amagueu-vos. Quan estigueu en lloc segur, truqueu a la policia i, quan arribin, segui instruccions.

 

  

A través de l’audiovisual, la policia britànica, apunta que les armes de foc són un fet molt poc habitual entre aquest perfil de terroristes i que saber com actuar és important. En el vídeo es donen consells sobre com actuar de trobar-se enmig d’un atac com minimitzar el risc i estar en un lloc segur. Igualment relata que en cas d’escolar trets i de veure una via d’escapatòria segura, es corri, el que està catalogat com la millor opció, sense perdre temps agafant pertinences. 

  

  

En cas que l’atac sigui en un interior s’han d‘intentar fugir del lloc com més aviat millor, corrents, assegurant que aquella via no passa per la línia de foc. S’han d’evitar els colls d’ampolla i els camins sense sortida i si no trobem cap via d’escapament, el millor és amargar-se.

  

    

El vídeo indica que per amagar-se el millor és fer-ho en llocs amb protecció contra els trets i que aquests són els que tenen una barrera física sòlida entre vosaltres i els atacants. Si és possible em de tancar amb clau o baldó i ben lluny de la porta, intentant posar una barrera darrera de la porta. Un altre pas important és deixar el mòbil en silenci, i sense vibració i fer el mínim soroll

  

    

Una vegada s’arribi a un lloc segur s’ha de trucar a la policia, explicant tots els detalls possibles com el nombre de terroristes, on s’ha produït l’atac… A la policia li pot costar distingir entre víctimes i atacants, pel que el millor és evitar moviments abruptes i sobtats, els crits i mantenir les mans en llocs visibles. 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa