Unes 30 escoles catalanes obren el curs amb obres per culpa dels retards provocats pel 155

La Generalitat ha fet aquest estiu 369 actuacions de millora de centres

 

El conseller d'Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, ha advertit aquest dijous que unes 30 escoles catalanes comencin el curs el 12 de setembre amb obres no acabades, a causa del retard en les licitacions provocat per l'aplicació de l'article 155 i les adversitats meteorològiques aquest estiu.

 

En la roda de premsa de presentació de dades del curs, ha explicat que el departament ha encarat aquest estiu 369 actuacions de millora de centres, amb un pressupost de 34,6 milions d'euros, als quals se suma la finalització d'obres de centres i grans rehabilitacions.

 

"No ha estat un any normal per a les obres aquest estiu" a les escoles, ha dit Bargalló, ja que les licitacions d'aquestes obres no es van poder començar fins a finals de juny o principis de juliol, al que s'ha sumat una època amb pluges.

 

Ha retret la "ineficàcia i irresponsabilitat" dels gestors del 155 del Govern central que es van negar a signar els expedients per licitar les obres, que ha portat al fet que en dos casos ja no es poguessin fer.

 

De les que sí s'han pogut fer, ell temia per 175 a l'estiu, però actualment se n'han pogut salvar la majoria, però ara tem per una trentena d'obres, la qual cosa no vol dir que no puguin estar acabades abans de dimecres, però sí que és segur que 10 d'elles no ho estaran.

 

No obstant això, per a aquesta trentena d'obres per les quals tem hi ha un "pla B", cosa que permetrà iniciar les classes, atès que l'alteració que es produeixi no afectarà l'activitat lectiva, sinó algun despatx, sala conjunta o la falta d'algun mòdul prefabricat --en aquest cas és en un centre que compta amb edifici--.

 
 

Comentaris