El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una víctima mortal a Vilassar de Mar per la pluja
  • CA

 
 

Una persona ha mort a causa de les inundacions d’aquest dimecres al Maresme, segons ha confirmat Protecció Civil. El succés s’ha produït a la riera de Cambrils. La víctima mortal és el conductor d’un vehicle que s’ha vist arrossegat per la força de l’aigua. Cap a dos quarts de deu de la nit s’ha trobat el cos a pocs metres del cotxe, i els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir les causes de la mort. 

 
 
El Maresme ha registrat rècords de pluja aquest dimecres des de que hi ha registres de la Xarxa d’Estacions Automàtiques de Catalunya (XEMA), fa 21 anys. En concret, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat de la superació del llindar d’acumulació de pluja de 200 litres per metre quadrat en diferents punts del Maresme com a Cabrils, on se n’han recollit 204,7. De fet, a Cabrils s’han recollit en mitja hora 84,8, xifra que supera el rècord de 73,9 del 2015 a Olot. La tempesta torrencial ha provocat prop de 800 trucades al telèfon d’emergències 112 i prop de 300 als Bombers, la major part al Maresme, que s’han traduït amb diversos serveis.
 
 
 
Les afectacions més destacades han estat les que ha sofert la carretera N-II, que s’ha hagut de tallar entre Vilassar de Mar i el Masnou, i les que s’han viscut a la línia R1 de Rodalies de Renfe, que també s’ha hagut d’interrompre entre el Masnou i Mataró. La carretera seguia tallada en ambdós sentits de la marxa a les deu de la nit, i es feien desviament senyalitzats cap a la C-32, mentre que la circulació ferroviària s’ha restablert cap a dos quarts de nou de la nit. Hi ha hagut retards de fins a seixanta minuts. També hi ha restringits dos carrils de la calçada en sentit Barcelona de la C-31 a Montgat i a l’altura de Badalona cap a Mataró, també per inundacions.
 
 
 

  

Una altra incidència ha estat la del tall de subministrament elèctric. A tres quarts de deu de la nit Endesa informava que hi havia 737 usuaris afectats a Premià de Ma, 519 a Blanes i 746 a Lloret de Mar. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en ALERTA el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), per les inundacions i incidències que s’estan produint a la comarca del Maresme, i que les properes hores es podrien desplaçar a les comarques del litoral de Girona. 

 
 
 

  

La mobilitat a la comarca del Maresme segueix sent molt complicada, per la qual cosa es demana evitar circular per les carreteres de la zona fins que millora la situació. Els rius, rieres i torrents també baixen molt plens i hi ha risc de desbordament, amb la qual cosa Protecció Civil demana allunyar-s’hi.

 
 

  

  

Els Bombers de la Generalitat han rebut 293 avisos per pluja fins a les 20.45 hores. La majoria d’ells, al Baix Maresme; entre Premià de Mar i Vilassar de Mar. La major part d’avisos notificaven inundacions de carrers, de baixos, de patis i degotalls en sostres. En molts d’aquests serveis no s’ha pogut actuar, bé perquè no hi havia prou aigua acumulada o perquè ja s’havia escolat un cop ha minvat la intensitat de la pluja. També s’han rebut avisos de persones a qui l’aiguat els havia sorprès dins el vehicle. En total, s’han fet 6 serveis d’aquest tipus. Fins i tot s’han activat els submarinistes del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), que han constatat que, hores d’ara, en cap dels vehicles que l’aigua ha arrossegat fins a la platja, no hi ha cap persona i, per tant, no hi ha cap ferit. Per Regions d’Emergències, 286 corresponen a la Metropolitana Nord i els altres 7, a la Metropolitana Sud.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa