El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una ‘app’ aplica la realitat virtual a les Festes de Gràcia
  • CA

 

Una aplicació per a  mòbil permet per primera vegada veure els carrers guarnits per les Festes de Gràcia de Barcelona en 360 graus i visitar les anteriors edicions. Es tracta d’una aplicació que ha desenvolupat l’estudiant d’enginyeria de telecomunicacions de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i guarnidor de Gràcia Pau Tural com a projecte final de carrera.

 

Segons ha explicat Tural, “la intenció és que es puguin visitar els carrers de les diferents edicions mitjançant un dispositiu mòbil o unes ulleres de realitat virtual“. L’aplicació permet també disposar d’informació dels guarnits, els premis i el programa de festes, que aquest any se celebren del 14 al 22 d’agost.

L’autor de l’aplicació comenta que l’objectiu és que l’eina “es converteixi en indispensable durant i després de Festes”. Gràcies a l’aplicació “es poden veure els carrers des de qualsevol lloc i qualsevol moment de l’any i permet estar al dia dels actes que es fan a Gràcia durant tot l’any”, afegeix Tural.

 

De moment, ja es poden veure els recorreguts virtuals de l’any 2016, també s’està actualitzant la informació de l’edició d’enguany perquè estigui disponible quan comencin les Festes. L’aplicació és gratuïta i està disponible tant per Android com per iOS.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa