Un català caça un dels óssos més grans de la història

Jordi Vaquer va capturar als Estats Units un exemplar de 2,60 metres d'alçada i 350 quilos de pes

Un caçador català ha aconseguit un d'aquells trofeus que fan història. Jordi Vaquer va caçar l'octubre passat als Estats Units el 10è ós negre més gran capturat mai al món. Es tracta d'un ós de 2,60 metres d'alçada i 350 quilos de pes.

Tot va començar quan un amic nord-americà li va fer saber que un ós gran i vell tenia atemorides les famílies d'una zona boscosa de l'estat de Nova York. Amb ganes d'aventura, el caçador, veí d'Alforja (Baix Camp), de 35 anys, va marxar als EUA, amb el seu arc i fletxes a la maleta.

Allà, els dos amics van jugar al gat i a la rat amb l'ós durant cinc dies, fins que després de jornades de vigilància mútua l'animal va ser mort per la fleta del caçador català. Després, el Departament de Vida Salvatge de Nova York va acreditar la pressa per començar el procediment de dissecar-lo que ha estat llarg.

El fet de caçar amb arc afegeix mèrit a la proesa d'haver capturat una bèstia, que, un cop dissecada, és tan gran que el caçador encara no ha trobat l'espai idoni per exhibir-la. La família ja li ha dit que no vol l'ós a casa.

 
 

Comentaris