El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tornen les cues a l’Aeroport de Barcelona
  • CA

 

 

Les cues i les queixes a l’Aeroport del Prat han tornat aquest cap de setmana de Sant Joan malgrat l’augment d’agents als controls de passaports. Diversos usuaris s’han queixat en les últimes 48 hores a través de les xarxes socials de llargues esperes a la T2. “El nou sistema de passaports a l’Aeroport de Barcelona no funciona i és inhumà. 1.000 persones en una sala sense aire condicionat, parats”, va denunciar via Twitter l’actriu Natalia Tena. Altres passatgers com Marta Muntasell o Anna Bell han adjuntat vídeos i fotografies amb gent esperant “més d’una hora” per passar el control de passaports. Fonts de la policia espanyola han reconegut “certa congestió” a última hora de divendres 23 de juny i en determinades hores d’ahir dissabte 24, però han precisat que hi havia 8 agents –el 100% de les casetes- treballant en la comprovació dels passaports. “El problema és ja de saturació i falta de capacitat de l’aeroport”, han assenyalat des del CNP.

Paral·lelament, des de la policia espanyola també s’ha recriminat una “certa mancança” en la gestió de les cues per part d’Aena a la T2 de l’Aeroport del Prat, que concentra els vols ‘low cost’. “Ens arriben els passatgers de deu vols de cop i no hi ha ningú per ordenar-los. Ni per ajudar a formar les cues d’espera ja que tothom queda amuntegat”, han continuat des del CNP, que han reiterat que tot i comptar amb tots els efectius disponibles (8 agents aquest cap de setmana i el 100% de les guixetes) hi ha una “saturació de la infraestructura” per l’elevat nombre de vols que rep i la nova normativa antiterrorista, que obliga tots els passatgers a mostrar el passaport en entrar i sortir de l’espai Schengen. “A l’estiu la situació serà igual o pitjor”, han pronosticat des de la policia espanyola. 

 

 

Després de la crisi pel pont de l’1 de maig i de l’intercanvi de retrets entre el Govern i Estat, el delegat del govern espanyol, Enric Millo, va anunciar que es destinarien 144 agents més de la policia espanyola a l’Aeroport del Prat i s’instal·larien 50 nous aparells electrònics verificadors dels passaports. Aquest juny ja s’han incorporat 86 agents i la previsió és que els restants 44 se sumin “a principis de juliol”, així com una vintena més durant l’estiu com a reforç puntual. També s’han adquirit ja 20 nous verificadors de passaports dels 50 que s’havien compromès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa