Tenia sexe amb menors a canvi de 8 euros, però la justícia l'absol

S'enfrontava a 36 anys de presó, però l'Audiència de Girona només li imposa una multa de 2.160 euros per trencament de mesura cautelar

 

L'Audiència de Girona ha absolt de tres delictes d'abusos sexuals amb penetració a menors el veí de Salt (Gironès) que s'enfrontava a 36 anys de presó per sexe amb tres nenes a canvi de 8 euros. La sentència considera que "no ha resultat acreditat" que el processat portés les menors a casa seva i, un cop al pis, les penetrés per via vaginal i anal. La sentència recull que hi ha contradiccions en la versió de les víctimes i, per tant, "no existeix prova concloent de la culpabilitat de l'acusat". El tribunal sí que el condemna per un delicte de trencament de mesura cautelar per apropar-se a una de les denunciants quan tenia una ordre d'allunyament. Per aquest delicte, el tribunal li imposa pagar una multa de 2.160 euros.

 

La sentència considera provat que el processat, que té 32 anys i és d'origen gambià, tenia una ordre d'allunyament d'una de les nenes, dictada per Jutjat d'instrucció 2 de Girona i vigent des del 28 de maig del 2012. "Tot i aquesta mesura cautelar, l'acusat va desobeir el mandat i va contactar amb la menor", recull la sentència. De fet, exposa que la menor, acompanyada d'una altra nena, va pujar fins a la porta d'entrada de casa del processat. Un cop allà, continua la sentència, l'acusat va obrir i va parlar amb elles "essent conscient de la prohibició d'aproximar-se i comunicar-se" amb una de les nenes. 

 

El tribunal, per contra, l'absol dels tres delictes d'abús sexual amb penetració a menors dels quals l'acusava la fiscalia. L'acusació pública demanava 36 anys de presó perquè considerava que en data indeterminada però en tot cas abans del 16 de setembre del 2015, el processat va proposar a les tres nenes d'entre 7 i 9 anys que tinguessin sexe amb ell "a canvi de 8 euros". L'escrit d'acusació indicava que l'acusat es va endur les nenes fins al seu pis i, un cop a dins, "amb ànim d'atemptar contra la seva indemnitat sexual", les va penetrar per via vaginal i anal. Per aquests fets, 'home va passar-se gairebé un any en presó provisional (des del setembre del 2015 al setembre de l'any passat).

 

Comentaris