Tancat gairebé tot l'espai aeri espanyol per una vaga dels controladors

Els controladors aeris interrompen el trànsit a Barajas, Palma, Menorca i Eivissa

AENA s'ha vist obligada a tancar gairebé tot l'espai aeri espanyol davant d'un "abandonament massiu" dels controladors dels seus llocs de treball, segons han informat fonts del Ministeri de Foment.

Segons el departament que dirigeix José Blanco, cap a les 17.00 hores els controladors, al·legant malaltia, han abandonat els seus llocs de treball del centre de control de Torrejón (Madrid), centre neuràlgic del control aeri de tot el país.

Davant d'aquesta situació, Blanco ha convocat un gabinet de crisis del qual formen part el secretari d'Estat de Transports, Isaías Táboas; el president d'AENA, Juan Ignacio Lema, i el director general d'Aviació Civil, Manuel Ameijeiras, per "valorar la situació i aplicar les mesures oportunes dins de la legalitat".

El president d'Aena, Juan Ignacio Lema, ha titllat "d'actitud intolerable" l'abandonament dels llocs de treball dels controladors. Segons Lema, la vaga salvatge afectarà 250.000 persones fins a les 12 de la nit a l'espera del que pugui succeir quan entri un nou torn de controladors a les deu del vespre.

Lema ha alertat els controladors que la seva "decisió irresponsable" podria suposar el seu acomiadament o fins i tot un delicte per abandonament injustificat del lloc de treball per part d'un funcionari. El Ministeri de Foment ja ha activat els protocols per intentar traspassar els passatger al transport ferroviari.

 
 

Comentaris