El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sentits en el sexe: iguals en homes i dones?
  • CA

 

No hi ha dubte de que els cinc sentits juguen un paper fonamental en el sexe. Seria impossible imaginar com seria una escena sexual sense treure’ls profit: un gemec estimula l’oïda, un sostén la vista, un perfum l’olfacte, un lubricant amb sabor el gust i una ploma el tacte. Les possibilitats de fer servir els sentits per donar nous matisos a les relacions són infinites, només cal jugar amb la imaginació.

Tot i així, hi ha algunes diferències entre els homes i les dones amb respecte als cinc sentits. Per exemple, s’ha demostrat que, mentre que els homes s’estimulen més gràcies al sentit de la vista, les dones són més sensibles als sons. És per aquest motiu que prefereixen les paraules i la interacció parlada. Tanmateix, és interessant jugar amb la música i crear llistes de cançons que ajudin a crear un ambient més sensual: un 40% dels enquestats confessa que el so els resulta més excitant que el sentit del tacte amb la seva parella.

 

Elles també són més receptives a l’olfacte: fins a 2000 vegades més! De fet, per estimular aquest sentit s’estan fabricant perfums amb feromones, espelmes o barretes d’encens. No obstant, no s’ha demostrat fins a quin punt aquestes hormones participen en l’excitació i els experts tenen opinions molt variades.

Amb tot, l’estimulació dels sentits depèn de cada persona i és recomanable explorar-los i descobrir a quins som més receptius. Normalment, en tenim un més desenvolupat que la resta i podem esbrinar quin és a partir de jocs senzills amb olors, sabors, textures, sons i imatges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa