El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Segon torn de la setmana blanca per als escolars
  • CA

La segona tanda de Setmana Blanca comença avui i s’acabarà divendres que ve. Aquest dilluns és el torn dels escolars de Barcelona ciutat, Barcelona Comarques, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, la Catalunya Central, el Solsonès i Tarragona. La resta d’alumnes van fer festa la setmana passada. En total, 720.000 alumnes.

Les escoles catalanes van començar una setmana abans aquest curs, el 7 de setembre, per poder fer aquests dies de vacances, una mesura polèmica impulsada per l’anterior departament d’Educació i que la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ja ha anunciat que seria la primera i última.

Per fer front a la difícil conciliació entre els horaris de pares i nens, a Barcelona i en algunes localitats de l’àmbit metropolità es va decretar com a festiu local aquest dilluns 7 de març.

Un dels beneficiats de la primera setmana blanca, a més dels nens que veuen que no han d’anar a l’escola, ha estat el sector turístic del Pirineu, que ha vist com s’ha superat en un 20% les expectatives d’esquiadors per aquest cap de setmana que, per als barcelonins, s’allarga fins dilluns. El bon temps i les últimes nevades han atret moltes famílies fins als complexos d’esquí. Gran Pallars ha acollit dissabte 5.000 esquiadors i aquest diumenge calcula arribar als 4.000. L’ocupació hotelera al Pirineu també s’ha disparat aquest cap de setmana. A Baqueira Beret s’ha superat el 95% i a la Vall de Núria s’ha penjat el cartell de complet.

Els pares no acaben de fer un bon balanç d’aquesta primera setmana blanca, entre el 28 de febrer i el 4 de març. La Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya, la FAPAC, denuncia la “desinformació” i la “falta de consens” en la primera i última setmana blanca del curs escolar. El president de l’associació a les comarques gironines, David Font, va assegurar aquest diumenge que la participació en els casals ha estat “molt minsa”, situant-se en el 5%, en bona part, a causa del cost que han tingut les activitats, entre 50 i 60 euros, per la retallada de les subvencions de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa