El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sant Jordi 2011 solidari amb Japó
  • CA

El govern ha aprovat avui en la reunió setmanal de l’executiu que la diada de Sant Jordi d’enguany serà un dia de solidaritat amb el poble japonès afectat en aquests moments per les conseqüències del terratrèmol i del tsunami, ja que Japó és un país on habitualment també se celebra amb interès la festivitat del patró de Catalunya.

El portaveu del govern, Francesc Homs, que no ha especificat quins actes concrets es faran, ha especificat que es tracta d’un gest simbòlic, però important. I ja recordat que el mateix dia de la catàstrofe el president de la Generalitat, Artur Mas, va enviar una carta de solidaritat a l’ambaixador del Japó i va trucar al consol per oferir l’ajuda del poble català.

Suport a les empreses catalanes i nipones

També s’ha anunciat que el Departament d’Empresa i Ocupació s’ha posat a disposició de les 24 empreses catalanes instal•lades al Japó – 10 implantades, 7 amb oficina de representació i 7 més amb distribució comercial- per conèixer, detectar i ajudar-los en les necessitats que pugui tenir.

A més, el conseller d’Empresa i Ocupació F. Xavier Mena ha enviat una carta a les 150 empreses japoneses amb seu a Catalunya, a través de la qual els ha volgut expressar la seva solidaritat davant els esdeveniments que estant afectant durant aquests últimes dies al seu país d’origen.

Cal tenir en compte que dia d’avui, les exportacions catalanes al Japó representen el 30% del total de les exportacions de l’Estat Espanyol. El 2010 el volum d’exportació catalana al Japó va ser de 434,5 milions d’euros, amb un increment del 59% respecte 2009. Entre els productes més exportats destaquen els d’automoció, els productes químics, manufactures, carn i comestibles, begudes, plàstics, alumini, màquines i aparells electrònics, entre altres.

Pel que fa a les importacions, encapçalen la llista de productes importats els automòbils, maquinària i aparells mecànics, instruments d’òptica i fotografia, productes químics, plàstics, combustibles i cautxú entre d’altres. El 2010 el volum d’importacions del Japó cap a Catalunya va ser de 1.864,5 M d’euros, amb un increment del 12% respecte 2009.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa