El manual d’estil de RTVE, que va ser presentat al desembre del 2010 pel president de la corporació, Alberto Oliart, davant de la Comissió de Control de RTVE, inclou els toros en la secció de “violència amb animals’ dins de l’apartat ‘qüestions sensibles”, i veta les corrides a RTVE.

Concretament, el manual estableix que RTVE “no emetrà curses de braus pel seu seu horari, generalment coincident amb l’horari protegit o d’especial protecció per a la infància”, l’argument que la corporació ha defensat els últims anys per no emetre aquest tipus d’esdeveniments.

Tot i això, el manual assenyala que “RTVE no és indiferent a la rellevància que té el món de la tauromàquia ni a la seva influència en molts aspectes socioculturals”; aposta, per tant, per reflectir l’actualitat del món taurí en la programació tant de la televisió com de la ràdio, tot i que no s’emetin les corrides.

Per això, el manual aposta per programes específics a TVE i RNE dedicats a la tauromàquia i per facilitar “el seguiment en la programació d’aspectes artístics, literaris, mediambientals i socials relacionats amb el toro de lidia i la tauromàquia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa