El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rigau: “Per optimitzar recursos, estudiaré suprimir la sisena hora”
  • CA

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, assegura avui en una entrevista a La Vanguardia que no descarta “suprimir la sisena hora” en alguns nivells educatius i centres si cal “optimitzar recursos”. “Hi ha molts docents que prefereixen desdoblar grups o tenir dues professores per aula per ensenyar algunes matèries que no haver de fer sis hores”, afirma la consellera com a exemple de racionalització dels recursos.

En la mateixa entrevista la consellera també afirma que l’especialització del professorat, molt elogiada fa una anys, ha de ser estudiada. “Hem de saber quin ha estat l’impacte de passar d’un mestre generalista a molts especialistes, un alumne de primer cicle de primària té fins a set mestres per setmana”, explica Rigau. I manifesta que un infant d’aquesta edat “necessita una interlocució més estable”.

Respecte la setmana blanca, Rigau confirma que “la norma és que es faci”, ara bé, ja anuncia que “la voluntat del govern és que no es repeteixi”. Estem en un any qualificat de “transitori” per la pròpia consellera. Però, sí que es mantindrà l’inici del curs escolar el 7 de setembre.

I en una altra entrevista, en aquest cas al diari Avui/El Punt, la mateixa consellera planteja el debat de si “la docència avui dia és una professió per a tota la vida” i afirma que “un mestre cremat difícilment pot ser un bon mestre”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa