Renfe avisa als treballadors que la Generalitat pot perdre la paciència

A la vaga hi participen 40 dels 500 treballadors, que cobren un 50% més que els maquinistes de Ferrocarrils i demanen treballar menys hores i cobrar 1000 euros més

El director general de viatgers de RENFE, Enrique Urkijo, ha comparegut davant la premsa aquesta tarda per donar la versió de la companyia a l'entorn del conflicte que ha provocat retards generalitzats a totes les línies de rodalies del nucli Barcelona des d'ahir.

Segons ha dit és una "vaga de zel, realitzada per una quarantena de maquinistes dels 500 que hi ha" i que ha provocat que durant tot el dia els retards de vint minuts a mitja hora hagin estat habituals i que, a les 17h ja s'havien suprimit 35 trens. Tot i que Urkijo no ha pogut explicar quan tornarà la normalitat al servei, ha assegurat que de ben segur demà la situació no estarà reestrablerta, però ha aprofitat per carregar amb duresa contra la part de la plantilla que ha secundat la vaga.

Ha recordat, per exemple, que estan al darrere de tot aquest caos "tot i que cobren el 50% més que els maquinistes de Ferrocarrils de la Generalitat", que " volen treballar menys hores i amb 1000 euros més l'any".  "Se'ls omple la boca d'empresa pública", ha afegit, "però posen catifes a la privatització perquè saben que cap administració aguantarà aquestes condicions".

Per últim Urkijo ha recordat que eren també els mateixos treballadors que, mesos enrere, demanaven un pàrquing cobert de Sants.

 
 

Comentaris