El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Reclamen mà dura contra el bisbe de Solsona per evitar donar “ales” a l’homofòbia
  • CA

 

La decisió de la Generalitat de deixar sota el paraigües de la “lliberta d’expressió” el discurs del bisbe de Solsona, Xavier Novell, en què aquest associava la homosexualitat a la manca de presència de la figura paterna, ha generat disgust entre la comunitat gai de Catalunya. L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha considerat que amb aquesta decisió el Govern perd una oportunitat de sancionar una figura pública que amb les seves manifestacions contribueix a donar “ales” a l’homofòbia.

 

“Si personatges públics com ell [el bisbe] encoratgen a alienar als homosexuals, opinant que són fruit d’alguna malformació vital, persones incompletes que no han sabut desenvolupar la seva heterosexualitat correctament, estan donant ales a que altres posin en pràctica el seu discurs, agredint i discriminant a persones LGBTI pel fet de ser diferents, principalment pel fet de no ser heterosexuals”, asseguren Francisca Cifuentes i Cristian Carrer, psicòlegs de servei Atenció a la Víctima de l’OCH.

Cifuentes i Carrer opinen que és “perillós que aquestes narratives estiguin emparades sota la llibertat d’expressió ja que amaguen discursos d’odi i discriminació que poden comportar a una normalització de l’homofòbia si no hi intervenen accions més contundents”.

 

L’OCH emmarca el discurs de Novell dins el que s’entén com a discurs d’odi i per això defensen que aquests discursos “no poden estar emparats sota l’argumentari de la llibertat d’expressió pels riscos i conseqüències que poden comportar”. Aquesta opinió difereix amb la del Govern que després d’analitzar el cas ha conclòs que les paraules del bisbe són opinions i dubtes personals i jurídicament no poden ser considerades expressions vexatòries que incitin a la violència o actes que comportin aïllament, rebuig o menyspreu públic al col·lectiu LGTBI, segons la Llei a favor de l’eradicació de l’homofòbia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa