El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Quines són les millors i les pitjors carns picades?
  • CA

 

 

L’Organització de Consumidores i Usuaris (OCU) ha fet públic el llistat de les millors carns picades. L’organisme que ja va fer públics la llista de les pitjors carns assenyala dues marques com les millors. En aquest sentit destaquen de la resta, per la seva bona qualitat dos productes amb el 100% de carn picada, la de El Corte Inglés i la Campo i Corral d’Aldi.

 

 

 

 

    

Comparteix el podi amb ells un preparat de carn, el de Tradivac de la que obté bona nota per la bona qualitat de la carn, la proporció entre el col·lagen i la proteïna, l’etiquetatge correcte, convertint-lo en un producte recomanable.

 

 

 

 

 

  

  

  

A l’extrem oposat se situen els preparats de Burger Meat de les marques: Roler, Alipende i Lidl: una carn de pobre qualitat i excés d’additius generalitzat, un fet que puntua negativament a aquests productes, els més mal valorats de l’anàlisi.

  

Que ha valorat l’OCU?  

  

Per elaborar l’estudi l’OCU ha enviat la carn a un laboratori especialitzat la on s’ha valorat la qualitat de la carn, amb aspectes com el percentatge de greix, la proteïna, la relació col·lagen / proteïna, determinant de la qualitat de la carn, ja que una elevada proporció de col·lagen revela que s’han fet servir parts de menys qualitat, tendons, cartílags, fàscies… També s’ha analitzat la higiene, ja que com la carn picada és un producte fràgil des d’un punt de vista higiènic, és molt important valorar la seva qualitat microbiològica i encara que no s’han trobat patògens, sí que s’han vist altres microorganismes, com bacteris aerobis o enterobacteris.

 

A més també s’ha valorat l’etiquetatge. L’etiquetatge és determinant, ja que la denominació del producte o la manca d’informació clara en l’envàs indueix a error al consumidor. Revisant l’etiqueta dels productes es detecten errors, però només surt mal parat, en el conjunt de l’etiquetatge, el preparat de Alipende: a l’envàs destaca la informació “100% carn de vedella”, però en realitat, llegint la lletra petita veiem que només té un 89% de carn. Aquestes afirmacions “tramposes” indueixen a error al consumidor, un fet que penalitzen des de l’OCU.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa