El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Protecció del so de les campanes dels "pixapins"
  • CA

L’Ajuntament de Colomers (Baix Empordà) ha redactat una ordenança municipal que té com un dels seus objectius principals protegir el so del repicar de les campanes de l’Església per evitar que algun veí de segona residència faci que deixin de sonar, com ha passat en algun altre municipi gironí.

L’alcalde de Colomers, Josep López (ICV), ha explicat que la protecció de les campanes de l’Església parroquial són una excepció a la normativa de sorolls i ha afegit que es tracta d’una mesura preventiva per evitar possibles enfrontaments entre veïns.

Segons la nova ordenança, que es troba en exposició pública, el toc de les campanes seria una excepció dels casos de sorolls produïts per activitats especials o esporàdiques, justificat a més “en atenció a aspectes patrimonials”.

La mesura arriba en el mateix moment que l’Ajuntament de Lleida, governat pel PSC, ha pres mesures en la direcció contrària. La Paeria ha decidit tancar i expedientar temples que incompleixen normatives municipals ja que, segons ha afirmat, causaven molèsties als veïns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa