Primer bisbe català al facebook

Piris obre un compte just quan Rouco critica les xarxes perquè fomenten vides "buides i virtuals, allunyades de les relacions verdaderament personals"

El bisbe de Lleida, Joan Piris, ha estat el primer bisbe català que ha obert un compte a Facebook. En la darrera entrada monsenyor diu: "Pot ser algú pot sentir-se cridat a replantejar-se la vida a la llum d'aquest esdeveniment?". Piris en aquests moments ja compte amb 60 amics, entre els quals hi ha l'alcalde de la ciutat.

El bisbe de Lleida, que va començar a escriure aquest febrer, considera que la incursió a les xarxes socials pot ser una bona manera d'aproximar-se als joves. En declaracions a Catalunya Religió el religiós explica que no sap si hi ha altres bisbes que el seguiran però li consta "l'interés i la voluntat de fer-ho".

Aquesta iniciativa, però, coincideix amb les polèmiques declaracions del president de la Conferència Episcopal Espanyola, Rouco Varela, contra Facebook i internet. Segons Varela, fomenten un tipus de vida "buida i virtual, allunyada de les relacions verdaderament personals".

 
 

Comentaris