L’Agència Catalana de Consum (ACC) ha confirmat que està estudiant si les polseres de goma amb formes que s’han posat de moda entre els escolars són tòxiques arran de la denúncia que va fer uns deu dies una mare d’una nena de P5 que va haver de ser hospitalitzada i del centre on està escolaritzada, l’escola El Viver, de Montcada i Reixac.

El director de l’ACC, Jordi Anguera,l’organisme de la Generalitat ha iniciat una investigació per saber si hi ha algun element tòxic en les gomes que realment li van provocar algun tipus de reacció a la nena afecta o, senzillament, va ser algun tipus de reacció al·lèrgica. Amb tot, Anguera, que ha insistit en que l’important és no “fer saltar l’alarma” fins que no hi hagi resultats definitius, ha recomanat als pares que evitin que els infants es posin les gomes a la boca.

De la mateixa manera, Anguera ha considerat que, tenint en compte que fa temps que les gomes circulen i que s’han distribuït milers, és més que probable que l’anàlisi sobre una possible toxicitat surti negativa.Fonts de l’ACC han confirmat que arran de la denúncia s’han investigat les diferents marques que distribueixen el producte, algunes de les quals incompleixen les normatives d’etiquetatge i que per aquest motiu han estat decomissats 3.000 productes.

Segons ha explicat el director de l’Agència Catalana de Consum, si finalment “d’aquí a un parell de setmanes” es detecta algun element de toxicitat en les anàlisis realitzades, s’obrirà un expedient sancionador a la companyia corresponent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa