Pluja, pedra, talls i goteres al Parlament

La zona més afectada és la zona est de Catalunya

Les fortes pluges que cauen des d'aquest matí a Catalunya, especialment al nord i est del país, està deixant quantitats properes al 100 litres per metre quadrat a les comarques de Girona i 40 litres a la ciutat de Barcelona, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Barcelona ha estat una de les ciutats on el ruixat ha estat més fort acompanyat de calamarsa. L'Ajuntament ha activat el Pla d'Emergències Municipal per Insuficiència del Drenatge en fase d'emergència per les fortes pluges i s'ha hagut de tallar un tram de la Ronda Litoral.

Segons dades de dos quarts de dotze, la xarxa de metro funciona amb normalitat, però a l'estació d'Arc de Triomf no paren els trens en direcció Fondo, i alhora alguns accessos de vianants a estacions presenten petites acumulacions d'aigua.

També les línies d'autobús 102 i 11 presenten desviaments en els seus itineraris habituals. També està interrompuda la circulació de trens de Renfe en el tram Sant Andreu Comtal-El Clot Aragó, que afecta els serveis de la R2 i la R11.

Carreteres i el Parlament inundat

Un dels edificis afectat per la pluja ha estat el Parlament. Les primeres goteres s'han detectat a la primera planta prop del despatx del president de la Generalitat, però l'aigua sobretot ha negat el pati de l'interior de l'edifici, la porta d'accés a l'edifici des del carrer i part de la planta baixa.

I, segons el Servei Català del Trànsit, més enllà de Barcelona també han quedat afectades per la pluja les carreteres C-58 a l'alçada de Montcada i Reixach; les carreteres del Maresme, concretament la C-31 i la C-32, a la zona d'Alella; s'ha tallat la carretera GIV-6226 a Santa Llogaia d'Àlguema (Girona) i hi ha hagut desprendiments a la N-141 a Bescanó.

 
 

Comentaris