El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Noves agressions a agents de Rodalies
  • CA

Just un dia després de la mort d’un agent de seguretat a l’estació centre de Castelldefels hi ha hagut dos incidents més produïts per viatgers que no han pagat bitllet.

Per una banda, aquest dissabte a la matinada els Mossos d’Esquadra han detingut a l’estació de Mataró Oriol M.P de 20 anys després que donés un cop de puny a un Mosso d’Esquadra que li havia demanat que s’identifiqués.

Poc abans, el detingut i la seva companya s’havien enfrontat als agents de l’estació. La noia havia copejat i mossegat lleument els vigilants que els havien descobert pujant a un tren sense bitllet, de manera que havien avisat els Mossos.

A més, els Mossos també busquen tres persones per l’agressió dissabte d’ un interventor de Renfe a l’estació de Vic. Segons la denúncia, aquest va demanar els bitllets a un grup de 10 a 15 joves magribins que havien pujat al tren a Manlleu, i, com no els tenien, van fugir després que un li obrís una cella d’un cop de puny.

Reunió d’urgència

Davant aquests incidents, més la mort de l’agent de Castelldefels, els departaments d’Interior i de Territori i Sostenibilitat han anunciat que mantindran demà una reunió amb els operadors ferroviaris per tal de millorar els protocols de seguretat a les estacions i els trens.

Una trobada que estarà presidida pel secretari de Territori i mobilitat, Damià Calvet, i pel director de la Policia de Catalunya, Manel Prat, i a la qual també hi assistiran el director general de Transport i mobilitat, Ricard Font, el director general d’Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez, i el sotsdirector operatiu dels Mossos d’Esquadra, Josep Milan i representants de Renfe i Adif.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa