Novè dilluns de vaga al metro de Barcelona

Els serveis mínims seran del 40% en hores punta i del 20% a les hores vall

 

Els treballadors del metro de Barcelona tornaran a fer aquest dilluns, 3 de juliol, una nova jornada de vaga. És el novè dilluns laborable amb vaga al metro, que es veurà afectat per aturades parcials de dues hores. Les aturades a les hores punta –de les 7 a les 9 h i de les 16 a les 18 h– tindran uns serveis mínims del 40%, mentre que les aturades d'entre les 20.30 i les 22.30 h seran del 20% de l'habitual. Són els mateixos serveis de cada dilluns amb vaga.

 

Els treballadors del metro van decidir en la darrera assemblea de dijous passat mantenir l'actual calendari d'aturades durant tots els dilluns laborables de manera indefinida i hi han afegit la Diada (11 de setembre) i la Mercè (24 de setembre), a més "prolongacions" de l'horari de vaga els dies que coincideixin amb els partits de futbol del FC Barcelona com a equip local (preferentment de la Lliga de Campions).

Segons els sindicats, l'assemblea de treballadors va decidir per "àmplia majoria" reforçar el calendari de vagues fins que les "reivindicacions" de la plantilla es reflecteixin en les propostes de conveni col·lectiu que faci la mediació del Govern o la direcció de Metro de TMB. Fins aleshores, els sindicats no portaran a l'assemblea cap proposta de conveni col·lectiu per sotmetre-la a la votació dels treballadors.

Per la seva banda, divendres TMB lamentava que aquesta setmana, per segon cop durant el juny, els treballadors han rebutjat la proposta de conveni sorgida del treball conjunt de les parts amb la mediació de la Generalitat. La direcció de TMB assegurava que ha tingut "un tarannà flexible, dialogant i responsable" durant la negociació "que l'ha portat a realitzar el màxim esforç possible per atendre les reivindicacions de millores laborals de la plantilla sense hipotecar les millores en el servei que reclamen els usuaris i la ciutadania". "En conseqüència, i davant aquesta nova oportunitat, s'imposava un exercici de responsabilitat per part dels representants dels treballadors, que havien de donar veu al conjunt de la plantilla per valorar una proposta que els afavoreix clarament, alhora que fa possible la prestació d'un servei de transport de la màxima qualitat", segons apuntava TMB.

 

 

La companyia ha advertit que arran de la vaga aquest dilluns l'oferta del servei serà insuficient per absorbir la demanda normal en les franges d'afectació, especialment a les hores punta del matí, de 7 a 9 h, i a la tarda, de 16 a 18 h. Per això, recomana als usuaris que busquin mitjans alternatius de desplaçament. D'altra banda, l'aturada de la tarda pot afectar el telefèric de Montjuïc i el Tramvia Blau, serveis que tenen el manteniment assignat al personal de Metro.

 

Comentaris