El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nova taca de fuel davant la costa de Tarragona
  • CA

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat avui poc després de les onze del matí la fase d’alerta del pla especial d’emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya (CAMCAT) de forma preventiva per l’aparició d’una taca de fuel generada a través d’un porus en el pantalà de Repsol, davant de la costa de Tarragona.

Encara que en el primer moment es pensava que la taca no era de gran magnitud, 100 litres de fuel, durant la neteja d’aquesta s’ha divisat una segona taca d’entre 5.000 i 15.000 litres al Cap de Salou. I davant aquest fet Protecció Civil ha activat la fase d’alerta, ja que existeix el risc que pugui arribar a la costa de Salou i La Pineda. De fet, al migdia la primera taca coneguda es trobava a 300 metres de la costa, prop de la platja del Racó de La Pineda, en el municipi de Vila-Seca.

Aquesta és la segona taca que es genera en aquesta zona en poc temps. La primera, produïda per un abocament de l’empresa Asfaltos Españoles (Asesa), es va detectar el passat 11 d’octubre en el mar a l’alçada del Port de Tarragona i va ocupar de forma discontínua una superfície de 66 hectàrees.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa