El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nouvinguts sense nacionalitat espanyola podran votar a les eleccions de Manresa
  • CA

Per primera vegada, una part dels manresans que no tenen nacionalitat espanyola podran votar a les eleccions municipals de Manresa. Per fer-ho, han de complir les següents condicions: tenir la majoria d’edat, estar empadronat a la ciutat, ser originari d’un país de la Unió Europea o Noruega i portar més de tres anys residint legalment al territori espanyol.

A banda, els ciutadans de Xile, Colòmbia, Equador, Bolívia, Perú, Paraguai o Nova Zelanda també podran votar si porten més de cinc anys residint legalment, tot i no tenir la nacionalitat. Segons el padró municipal, un miler de persones reuneixen aquestes condicions, a banda dels empadronaments que es puguin realitzar abans del 15 de gener.

Per exercir el seu dret a vot, els residents a Manresa que es trobin en aquesta situació han d’inscriure’s abans del 15 de gener a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Manresa. Per fer-ho, hauran d’aportar un document que, prèviament, hauran hagut de sol·licitar a la policia estatal. Es tracta d’un certificat que acredita la residència sense interrupció. A banda, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana també s’informarà de la llista de documentació que cal aportar en funció de cada nacionalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa