Nacions Unides busca professionals a Barcelona

Una missió de l'ONU visitarà Catalunya per reunir-se amb ONGs i la societat civil amb l'objectiu de captar talent

L'estat espanyol està infrarepresentat a les Nacions Unides respecte el número de funcionaris en comparació amb altres països. Per solucionar aquest diferencial, una missió de l'ONU visitarà Barcelona i Madrid del 4 al 8 d'abril per buscar professionals d'alt nivell que s'adeqüin a les vacants de l'organisme internacional.

Actualment l'ONU té capacitat per absorbir entre 15 i 25 professionals espanyols i l'objectiu de la missió és "buscar potencials candidats" per aquests llocs de treball, ha dit en una trobada amb periodistes l'ambaixador espanyol davant de l'ONU, Juan Pablo de la Iglesia. La missió també servirà per presentar projectes dins de Nacions Unides als quals puguin aplicar empreses espanyoles.

La recerca ja té un full de ruta. Durant aquests dos dies la missió de l'ONU visitarà la representació de Nacions Unides a la capital catalana i es reunirà amb diferents ONG. El personal de Nacions Unides també visitarà Esade, té programat un esmorzar a la Generalitat i es reunirà amb els responsables dels programes de cooperació de Catalunya.

Ara bé, hi ha un problema. Segons l'ambaixador espanyol a les Nacions Unides ara "hi ha una falta d'adequació dels currículums als perfils que demana Nacions Unides". Per tant, l'objectiu de la missió és també "orientar" sobre com aplicar a una vacant a Nacions Unides.

Per cada vacant que sobre dins de Nacions Unides es presenten una mitjana de 150 candidatures. D'aquests, un 30% són eliminats a través d'un sistema electrònic en base al seu currículum i després es van aplicant diferents filtres.

 
 

Comentaris