El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor l’historiador i militar Gabriel Cardona
  • CA

L’historiador i militar Gabriel Cardona ha mort avui als 72 anys a Barcelona, segons que han confirmat Edicions Destino, editora de les obres del qual va ser un dels fundadors de la Unió Militar Democràtica (UMD). Destino té previst publicar aquest mateix mes de gener el seu llibre Les torres de l’honor, que és el relat d’un membre de la UMD que va viure des de les sales de banderes de les casernes militars espanyoles el cop d’estat del 23-F de 1981.

L’obra dóna també testimoni de la transició a l’exèrcit, una institució entrenada i educada per garantir la supervivència del franquisme encara després de mort Franco. Nascut a la localitat menorquina d’Es Castell el 1938, Cardona pertanyia a una família de militars i a més de cursar la carrera militar per seguir la tradició familiar, es va doctorar en Història per la Universitat de Barcelona. Cardona també va ser cap de la Guàrdia Urbana de Badalona.

La seva oposició al franquisme el va portar a formar part del grup fundacional de la Unió Militar Democràtica, i va deixar l’exèrcit després de l’intent de cop d’estat del 23-F per dedicar-se a l’ensenyament de la Història a la Universitat de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa