El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor el cuiner Santi Santamaria, ànima del Racó de Can Fabes
  • CA

El cuiner Santi Santamaria ha mort per causes encara desconegudes a l’edat de 53 anys quan tornava d’un viatge a Singapur, on la seva filla regenta un restaurant. El propietari de Can Fabes va ser el primer cuiner català que va aconseguir tres estrelles de la Guia Michelin.

Santamaria, junt amb la seva dona Àngels, va obrir el famós restaurant de Sant Celoni l’any 1981. La primera estrella la va aconseguir just vuit anys més tard (1988), la segona el 1990 i la tercera el 1994.  També propietari del restaurant Sant Celoni de Madrid, ara estava pensant en un obrir altre establiment a l’estranger. La setmana passada havia estat avi i treballava en un nou llibre que havia de publicar Akal.

Reaccions del món de la cuina

El propietari del restaurant El Celler de Can Roca, Joan Roca, ha lamentat la mort del seu company de professió Santi Santamaria i ha manifestat: “Tots devem molt a Santi Santamaria”. “Estem consternats i sentim molta tristesa, la notícia de la seva mort ens ha impressionat”, ha explicat el xef.

Per altra banda, Carme Ruscalleda, una de les xefs en majúscules de Catalunya, s’ha mostrat consternada en conèixer la notícia. “És un dia trist per la restauració de Catalunya, perdem un personatge important, impulsor de la cuina de país i del bon producte”, ha expressat la cuinera de Sant Pol de Mar. Ruscalleda, el restaurant de la qual comparteix amb el Racó de Can Fabes de Santamaria la distinció culinària de les tres estrelles Michelin, ha assegurat que el cuiner “deixa una petjada profunda i molt gran”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa