El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moncloa aplaça la decisió de la ubicació del magatzem nuclear fins després de les municipals
  • CA

El govern espanyol vol evitar una batalla abans de les eleccions municipals, per això ha decidit per enèsima vegada aplaçar la decisió sobre la ubicació del magatzem de residus nuclears com a mínim fins després del 22 de maig de l’any que ve, data dels comicis. Fa escassament uns dies des de l’executiu s’assegurava que la decisió seria imminent, però ara diverses fonts ja afirmen que tot està paralitzat. Encara que alguns no descarten deixar la resolució d’aquesta polèmica per després de les generals o, fins i tot, passar el mort al proper govern.

Segons la llista publicada el 3 de febrer d’enguany, els tres municipis millor situats per rebre aquest magatzem serien Ascó (Tarragona), Yebra (Guadalajara) i Zarra (València). Fins abans de la remodelació del govern, tot apuntava que la lluita estava entre Ascó –defensada per l’exvisepresidenta del govern, la valenciana Maria Teresa Fernández de la Vaga- i Zarra –proposta preferent del ministre d’Indústria, Miguel Sebastian-.

Amb el canvi de la vicepresidenta per Alfredo Pérez Rubalcaba ha tornat a agafar força el poble valencià però, fins i tot els socialistes d’aquesta zona en són contraris. Ara bé, el projecte d’Ascó, sondejats per l’executiu espanyol, tampoc té el suport ni de José Montill ni d’Artur Mas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa