El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més del 75% dels catalans creu que fer uns Jocs Olímpics d’Hivern seria positiu pel país
  • CA

Una enquesta encarregada per l’Oficina Tècnica de la candidatura Barcelona?Pirineu 2022, indica que més d’un 75% de catalans considera que la celebració d’uns Jocs Olímpics d’Hivern a Barcelona i el Pirineu seria força positiva o molt positiva per Catalunya. En concret, un 39,8% creu que seria força positiva i un 35,8% que ho seria molt. Aquestes dades reflecteixen un increment de sis punts en l’opinió favorable als Jocs respecte de la que van expressar els enquestats al mes de juliol passat, quan un 69,8% considerava el projecte positiu o força positiu. L’estudi ha estat valorat molt satisfactòriament i amb “esperança” per Enric Truñó, director de l’Oficina Tècnica de la candidatura olímpica.

Prop del 20% opina que seria poc (12,1%) o gens positiva (7,8%), una dada que contrasta amb la que es va recollir al juliol, en què un 13,6% dels enquestats considerava la idea poc positiva i un 11,6% la considerava gens positiva. De manera similar a ara fa sis mesos, un 67,9% dels entrevistats ha sentit a parlar de la candidatura que Barcelona vol presentar pels Jocs Olímpics d’Hivern 2022. Per contra, un 31,9% no se n’ha assabentat. Segons l’àmbit territorial, els residents a Barcelona i els que viuen més enllà de l’àrea metropolitana són els que més han sentit a parlar d’aquesta candidatura. Ho saben el 76,5% i el 72,5% respectivament.

Sobre la viabilitat de celebrar uns Jocs d’Hivern a Barcelona i el Pirineu, la gran majoria de catalans, un 76,2%, considera que ho és, un percentatge tres punts superior al que va registrar l’enquesta del mes de juliol. En aquesta nova enquesta, només un 16,1% dels entrevistats opina que no són viables, mentre que al juliol, aquesta xifra era del 19,4%. En quant a l’àmbit territorial dels enquestats, el 67% dels barcelonins considera que l’organització d’uns Jocs d’Hivern a Catalunya seria positiu pel país. Quan se’ls pregunta si els considera viables, el 72,3% dels barcelonins respon afirmativament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa