El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més de 32.000 alumnes passen el tràngol de la Selectivitat
  • CA
Més de 32.000 alumnes catalans s’examinen des d’aquest dimarts de la Selectivitat | Europapress

 

Un total de 32.055 estudiants s’enfronten des d’aquest dimarts a les proves d’accés a la universitat (PAU), prop de 200 menys que l’any passat quan ho van fer 32.224, ha informat la Secretaria d’Universitats de la Generalitat. Dels 32.055 matriculats que es podran examinar en 155 tribunals, 26.837 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest curs el Batxillerat; 2.744 són amb matrícula lliure –procedents de Batxillerat d’altres anys amb o sense PAU– i 2.474 són estudiants procedents de cicles formatius de grau superior que s’examinen d’alguna matèria en la fase específica.

 

Les PAU, els resultats de les quals es podran conèixer el 28 de juny, es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta de cinc exàmens, i l’específica, que és voluntària i serveix per pujar nota. En la fase general s’examinen de quatre matèries comunes –Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera i Història o Història de la Filosofia– i una assignatura vinculada a les matèries comunes d’opció, en la qual hauran de triar entre Matemàtiques, Llatí, Història de l’Art/Història i fonaments de les arts i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials.

L’elecció d’aquesta cinquena matèria de la fase general ha estat una de les modificacions que presenta la Selectivitat d’aquest any a Catalunya, ja que fins al curs passat, els estudiants podien triar-la entre una vintena de matèries. Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de Batxillerat –que té un valor del 60%– i la qualificació obtinguda en les PAU –amb un valor del 40% sense la qualificació de la fase general és com a mínim de 4– hauran superat les PAU i tindran accés a la universitat. En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de Batxillerat com els procedents de cicles formatius, els estudiants poden examinar-se de tres matèries de modalitat entre 21 assignatures: amb la nota ponderada de les dues millors qualificacions es calcula la nota d’admissió que pot portar fins als 14 punts.

 

EXÀMENS PER DIES

 

 

Els exàmens d’aquest dimarts són Llengua castellana i literatura; Llengua catalana i literatura; Anàlisi musical; Economia de l’empresa; Química; Literatura castellana i Dibuix tècnic. Aquest dimecres serà el torn d’Història/Història de la Filosofia; Llengua estrangera; Ciències de la Terra i del medi ambient; Disseny; Matemàtiques aplicades a les ciències socials; Electrotècnia i Història de l’art. Finalment, aquest dijous hi haurà els exàmens de Geografia; Física; Dibuix artístic; Llatí; Matemàtiques; Biologia; Cultura audiovisual; Grec; Literatura catalana i Tecnologia industrial.

 

Proves d’aptitud

 

Aquest any, la prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus d’Educació infantil i primària es desvincula de les PAU, comptant amb dos exàmens: un de competència comunicativa i raonament crític i un altre de competència logicomatemàtica. Els 2.892 alumnes matriculats en les PAP s’examinaran el dissabte 17 de juny en cinc seus universitàries situades a Barcelona, el campus de Bellaterra de l’Autònoma (UAB), Girona, Tarragona i Lleida.

 

Proves més competencials en un futur

 

La Generalitat està estudiant anar cap a unes PAU cada vegada més competencials de cara als pròxims anys, segons va explicar a Europa Press el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro. Va dir que està en estudi en “alguns àmbits del coneixement anar gradualment introduint aquest ensenyament més competencial”, però va dubtar que de cara al 2018 les PAU siguin molt diferents de les quals es realitzen en l’actualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa