El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Merino, Torné i Marsé, als exàmens de castellà de la Selectivitat
  • CA

 

Un text de José María Merino, un altre de Gonzalo Torné, preguntes sobre ‘Últimas tardes con Teresa’ de Juan Marsé i el retorn de la figura de la catàfora han estat algunes de les qüestions que han entrat aquest dimarts en l’examen de Llengua castellana i literatura, primera de les proves a les quals s’enfronten els més de 32.000 alumnes catalans en la Selectivitat.

 

A la sortida de l’examen els alumnes han coincidit que l’examen els havia anat millor del previst, atès que en anys anteriors els havia semblat molt difícil, i que aquest any havia estat més assequible.

En la primera opció de l’examen ha entrat un fragment de la novel·la juvenil ‘El oro de los sueños’, de Merino, amb diferents preguntes, entre elles la de localitzar una catàfora amb l’ús d’un adverbi. La figura de la catàfora ha tornat després que en l’examen de Selectivitat de fa dos anys sorprengués els alumnes, i es guanyés els titulars d’aquesta prova.

 

També ha preguntat pel protagonista d”Últimas tardes con Teresa’, una qüestió sobre un poema de Miguel Hernández i la redacció, que bé podria ser sobre el personatge principal de la novel·la ‘El oro de los sueños’ i reescriure un fragment com un narrador omniscient. En l’opció B de l’examen, els alumnes havien de respondre preguntes d’un article periodístic de l’escriptor Gonzalo Torné sobre noves tecnologies i turisme.

De les lectures obligatòries, han preguntat sobre el poema ‘En el principio’ de Blas de Otero i ‘Últimas tardes con Teresa’ de Marsé, i en la redacció podien triar entre una sobre els trets lingüístics dels texts jurídics i una conclusió al text de Torné.

 

El president d’un dels tribunals al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, Antonio Luna, ha assegurat que els exàmens s’han iniciat “sense incidències”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa