El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lleida-Alguaire perd el vol a Barcelona i es paralitza la seva ampliació
  • CA

L’aeroport de Lleida-Alguaire compleix aquest dissabte un any de vols comercials perdent la ruta que Vueling operava entre Barcelona i Lleida i amb l’anunci de la Generalitat de la congelació de la seva ampliació de més de 7.000 metres quadrats.

El Govern només estarà disposat a ampliar aquest aeroport, el primer que gestiona, a mesura que tingui nous contractes amb aerolínies i ha rebutjat subvencionar la ruta de Lleida-Barcelona de Vueling amb 10.000 euros mensuals per la seva baixa ocupació.

La companyia, que suprimirà el vol a començament de març, havia plantejat aquesta ruta quan va eliminar el vol a París i l’ha plantejat com enllaç amb altres destinacions.

Creació d’una taula estratègica

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, ha explicat avui la posició del Govern i ha anunciat la creació d’una taula estratègica amb representació del territori per redactar un pla de negoci per captar a més companyies i iniciar el transport de mercaderies.

Establir una aliança amb el sector agroalimentari per fomentar l’aeroport per transportar mercaderies, buscar operadors de transport de paqueteria i urgent, promoure terra per a la indústria aeronàutica, potenciar projectes de formació i fomentar l’aviació privada, de negocis, emergències o turístiques són alguns dels objectius de la taula.

Aquesta taula estarà coordinada pel delegat de la Generalitat Ramon Farré i participaran el president de la Diputació, Jaume Gilabert; el president del Consell Comarcal del Segrià, Ricard Pons; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; l’alcalde d’Alguaire, Antoni Perea; l’alcalde de Torrefarrera Segrià), Llorenç Reig i el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó.

Recoder ha anunciat els nous plans de l’aeroport al fer balanç del primer any en el qual ha acollit 61.769 passatgers i subvencionat a les companyies amb 1,8 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa