Les pluges deixen quantitats destacables sobretot al sud

La llevantada obliga els Bombers a fer 28 sortides

El pas d'una petita depressió encaixonada entre Catalunya i les Illes Balears ha donat lloc a un temporal de llevant que aquest dissabte afecta Catalunya amb pluja abundant, vent fort i una notable alteració de l'estat de la mar.

Les precipitacions han començat aquest divendres a la nit pel sud de Catalunya i s'han estès cap al nord amb el pas de les hores. Aquest dissabte ja són generals, tot i que les més abundants i intenses cauran al litoral, al prelitoral i a la resta de la meitat est de Catalunya.

Localment, en aquestes zones es podran acumular més de 100 litres, sobretot a punts del quadrant nord-est. A més, al Pirineu Oriental els gruixos de neu nova podran superar els 20 centímetres per sobre dels 2.000 metres, i els 50 centímetres per sobre dels 2.300. Durant la tarda ja deixarà de ploure pel sud del país, i les precipitacions quedaran restringides a la meitat est.

28 sortides

Els Bombers de la Generalitat han rebut des d'aquesta matinada i fins aquest dissabte a les onze del matí 28 avisos a tot Catalunya a causa de les pluges. Els avisos estan relacionats amb problemes per l'acumulació d'aigua o per retirar algun element pel vent, però no hi ha cap servei rellevant, segons han apuntat els Bombers de la Generalitat.

Talls a la N-340

La N-340 a Amposta està tallada per inundacions entre els quilòmetres 1.078 i 1.080. En aquest punt, es fan desviacions pel polígon de la capital del Montsià. També, la C-12 està tallada aquest matí al seu pas per Tortosa i la Policia Local fa desviaments en aquest punt.

Temporal marítim amb onades de més de 2,5 metres d'altura

A banda, el vent de llevant i xaloc bufarà fort al litoral i prelitoral, i donarà lloc a un temporal marítim amb onades de més de 2,5 metres d'alçada, sobretot a la meitat nord de la costa. Diumenge la situació marítima tendirà a millorar.

Més pluges aquest dilluns

Aquest diumenge les precipitacions desapareixeran, però la predicció a mig termini indica un nou episodi de pluja a Catalunya de cara a dilluns.

 
 

Comentaris