El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les multes de radars cauen per primera vegada a Catalunya
  • CA

El 2010 es van iniciar 333.522 expedients sancionadors per infraccions de velocitat captades per radar fix i 96.116 captades per radar mòbil. En conjunt, un 34% menys que els expedients que s’havien iniciat el 2009 (642.734). Una reducció que contrasta amb el nombre de radars a les carreteres, que amb 192 fixos és més gran que mai.

Fonts del Servei Català de Trànsit apunten que aquesta reducció confirma el “canvi cultural” dels conductors i evidencia “l’efecte dissuasori” que tenen els radars. El director de Trànsit, Joan Aregio, afirma que durant els propers anys es col•locaran “tots els radars que calguin” sempre que compleixin amb l’objectiu d’augmentar la seguretat.

Ara bé, també deixa clar que no comparteix “la visió excessivament economicista del govern anterior”, respecte la ubicació d’alguns radars que la nova direcció del SCT troba únicament “recaptatoris”.

Pel que fa als expedients iniciats el 2010, s’han recaptat, fins el moment, 12 milions d’euros, que es reinvertiran en millores per a la seguretat viària.

Radars per trams

El funcionament del radar per trams situat al túnel de Vielha ha deixat plenament satisfets els tècnics del Servei Català de Trànsit (SCT). Fins al punt que el director, Joan Aregio, “no descarta” situar radars com aquest en altres carreteres catalanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa