El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La UGT alerta de 7.200 acomiadaments a la sanitat catalana
  • CA

El sindicat UGT ha alertat que les retallades pressupostàries previstes en la sanitat catalana suposaran l’acomiadament d’uns 7.200 professionals, tant de l’institut Català de la Salut (ICS) com de la concertada Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP), segons els seus càlculs.

Les xifres, presentades avui a Barcelona extretes dels plans que ja han presentat els hospitals a la Conselleria de Salut per tal que els aprovin, es dedueixen de la previsió que uns 1.000 treballadors de l’ICS es jubilaran aquest any sense ser substituïts, que se sumaran als 3.000 eventuals més que deixaran de treballar pel tancament de plantes i serveis específics.

A l’àmbit de la concertada, el sindicat assegura que s’acomiadaran uns 3.200 treballadors suplents que fa anys que estan contractats i que representen el 70% del personal eventual que calculen que es quedaran sense ocupació.

La responsable d’Igualtat i Polítiques Socials de la UGT, Raquel Gil, ha destacat que les dades presentades fins ara són poc transparents i pretenen “amagar” l’abast real que tindran les retallades sobre la qualitat assistencial, fet que valoren com “un primer pas cap al desmantellament del sistema públic de salut”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa