El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La supressió de la sisena hora enerva el tripartit
  • CA

PSC, ERC i ICV-EUiA han rebutjat avui l’eventual supressió parcial de la sisena hora a l’ensenyament públic, que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha suggerit com a mesura principal per evitar retallades de plantilla.

Representants dels tres partits han criticat aquest matí la possibilitat que es modifiqui una de les mesures estrelles del tripartit implantada en el curs 2006-2007 amb l’objectiu d’equiparar els horaris de l’escola pública i la concertada.

La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Rocío Martínez-Sampere, ha qualificat de “gravíssima” la proposta perquè deixaria els alumnes de la pública en desigualtat respecte als de la concertada.

Des d’ICV-EUiA, el seu portaveu parlamentària, Dolors Camats, ha acusat la consellera Irene Rigau de “dinamitar” el Pacte Nacional per l’Educació, i li ha reprotxat que deixi en inferioritat de condicions l’escola pública respecte a la privada.

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha criticat que es tracta d’una “nova cortina de fum” del departament, i ha vaticinat que la consellera utilitzarà la sisena hora per quadrar les retallades que projecta portar a terme la Generalitat.

També ha rebutjat la mesura la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, que ha defensat que el que necessita Catalunya per combatre el fracàs escolar són més hores lectives, més qualitat educativa i més professors.

El líder de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha demanat prudència fins que se sàpiga amb detall la proposta exacta de la Conselleria, i ha defensat que qualsevol proposta que es prengui serà per “millorar l’eficàcia i la eficiència” del sistema educatiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa