El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La síndria, la fruita estrella per perdre pes a l’estiu
  • CA

 

La síndria és una de les fruites més grans i d’un intens color vermell a l’interior. Amb un sabor dolç, la fruita estrella de l’estiu, és una amb més contingut d’aigua pel que és molt refrescant i és ideal com una aliada per perdre pes, sobretot si es consumeix a la nit i no en grans quantitats. 

  

  

Un plat de síndria aporta molt poques calories, i és que uns 115 g conté entre 30 i 35 calories. Encara que la seva acumulació d’aigua la converteixen en una fruita de poc valor nutritiu, el fruit és capaç d’aportar vitamina C, A, del complex B, potassi i magnesi i es calcula que una rodanxa de síndria conté una tercera part de la quantitat diària recomanada de vitamina C i A i de potassi.

  

  

  

La síndria té grans propietats i beneficis per aprimar, ja que és diürètica, depurativa i facilita l’eliminació de líquids i deixalles de l’organisme. Està composta entre un 90% i 95% d’aigua el que la converteixen en un saciant natural molt potent. A més és desintoxicant per les vitamines i els betacarotens que té i aporta fibra.

  

  

  

La síndria conté L-citrul·lina un aminoàcid que l’organisme s’encarrega de transformar en arginina i que actua com a vas dilatador, expandint i relaxant els capil·lars i millorant la circulació de la sang, el que beneficia per a la funció cardiovascular i ajuda a controlar la pressió arterial alta.

  

  

La síndria també és una font de licopè, i actua com un potent antioxidant, i el seu consum s’ha associat a un menor risc de càncer de pròstata i mama. El licopè, betacarotè i altres antioxidants augmenta a mesura que la síndria madura, pel que és important consumir-la en el seu millor estat de maduresa, quan mostra un color vermell intens. La síndria aporta pectines, una fibra soluble amb acció laxant que accelera el trànsit intestinal i manté un millor control dels nivells de colesterol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa