La reforma de la Meridiana retallarà carrils de circulació

Les obres costaran 11 MEUR i englobaran el tram entre Glòries i el carrer Mallorca

 

La Meridiana comptarà amb menys carrils de circulació a partir de la reforma que l'Ajuntament de Barcelona començarà a partir del juny. D'una banda, en el tram entre Glòries i el carrer Aragó, es comptarà amb tan sols dos carrils per cada sentit, en comptes dels tres actuals. De l'espai sobrant, s'aprofitarà per fer un carril bici i millorar la rambla central, ja existent. Posteriorment, entre el carrer Aragó i el carrer València hi haurà tres carrils per banda que suposarà l'eliminació, també, d'un carril en cada sentit. Finalment, en el tram entre València i Mallorca, hi haurà tres carrils d'entrada i quatre de sortida. El cost total d'aquestes obres és d'onze milions d'euros. Començaran el mes de juny amb la voluntat que el març del 2019 ja estiguin finalitzades.

 

La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Mercedes Vidal, assegura que la nova distribució de l'avinguda "no comportarà una aglomeració de cotxes als carrers pròxims a Meridiana". De tota manera, aquesta reducció de carrils respon a la voluntat de canviar la visió d'autopista que molts conductors tenen sobre aquesta avinguda.

 

La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, assegura que amb aquesta reforma "es guanyaran 58.000 metres quadrats d'espai verds". La nova rambla de l'avinguda Meridiana respon a la voluntat dels veïns de mantenir un espai de trobada, però ara mateix aquest espai "no reuneix les condicions per ser-ho" i per això el govern preveu renovar el paviment i instal·lar mobiliari urbà per convertir-la en un espai més atractiu.Janet Sanz ja ha avisat que de cara al 2019, una vegada s'acabin aquestes obres, caldrà afrontar la reforma de l'altra part de l'avinguda, en el seu tram entre Glòries i el passeig de Fabra i Puig. Per aquest mateix motiu, des d'urbanisme ja s'està tramitant aquest nou projecte urbanístic.

 

Comentaris