La paraula dels polítics

S'inaugura una pàgina web recopilatòria de discursos polítics des de 1783 fins a l'actualitat

Si una característica tenen en comú tots els polítics són els discursos. Saber-se guanyar l'audiència amb un bona oratòria és clau per a un líder. La història política d'un país es pot seguir a través dels discursos dels seus polítics, encara que sovint, i sobretot en política, les paraules se les emporta el vent.

Malgrat la volatilitat dels mots hi ha discursos en la història política memorables. Per recuperar aquest llegat s'acaba d'estrenar una pàgina web que precisament té com a ambició acumular grans discursos polítics de la història, des de 1783, primeres proclames dels promotors de la independència nord-americana, fins a l'actualitat, el darrer la presa de possessió d'Artur Mas com a president de la Generalitat.

Els impulsors d'aquesta iniciativa són Juan Víctor Izquierdo i Xavier Peytibí, tots dos vinculats al món de la comunicació política. Com que es tracta d'una feina de gran magnitud, ja que l'àmbit de recopilació és internacional, fan una crida als usuaris per tal que els enviïn tots aquells discursos que considerin interessants de llegir.

 
 

Comentaris