La neu emblanquina zones baixes de Catalunya

La neu obliga a tallar la carretera GIV-5411, entre Sant Hilari Sacalm i l'Eix Transversal

La neu ha emblanquinat alguns punts per sobre dels 500 metres al prelitoral, com ara el Coll de Revell (Selva) o Espinelves (Osona), on ja s'han acumulat uns 5 centímetres.

A Moià (Bages), Mura (Bages), Sant Quirze de Safaja (Vallès Oriental) o Matadepera (Vallès Occidental) s'han acumulat entre 1 i 2 centímetres de neu. En punts més baixos, com a Terrassa, el Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat aigua neu, que no ha arribat a agafar. Les precipitacions seran generalitzades al país, excepte a la zona de Ponent, fins a primera hora de la tarda, i la cota de neu es mantindrà als 500 metres.

Al Pirineu també està nevant, encara que els gruixos acumulats fins ara no són importants. Les previsions del Servei Meteorològic pel dia d'avui són de precipitacions generals a tot Catalunya, amb l'excepció de la zona de Ponent, i que podrien anar minvant a la tarda. Tot i això, també s'espera un divendres plujós i de neu.

Primers problemes viaris

En aquest sentit, la neu obliga a tallar la carretera GIV-5411, entre Sant Hilari Sacalm i l'Eix Transversal, en els dos sentits de la marxa, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). A més, el trànsit de vehicles de tercera categoria està restringit entre l'inici de l'Eix Transversal, al seu pas pel terme municipal de Riudellots de la Selva, i Vic.

Les previsions meteorològiques indiquen que la neu continuarà emblanquinant el país i s'estendrà cap al Vallès Occidental i Oriental, encara que la cota s'anirà enfilant cap als 700 metres al prelitoral, i poden deixar gruixos de 5 centímetres.

 
 

Comentaris