La meitat dels catalans creu que hi ha massa immigrants

Un 47% dels catalans consideren que els catalans haurien de tenir preferència en el moment de rebre ajudes

El 49,3% dels catalans creu que el número d'immigrants és excessiu i el 36,2% que és elevat, segons l‘enquesta de "Precepció dels catalans sobre la immigració 2010" dels Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat.

El director del CEO, Jordi Argelaguet, ha destacat que la immigració és la tercera preocupació dels catalans, després de l'atur i de l'economia. Encara que un 25% dels catalans mostra posicionaments "durs" en matèria d'immigració, el rebuig seria per condicions econòmiques i no per ser estrangers.

Concretament, un 34% dels catalans considera la immigració negativa i un 6,7% molt negativa. Un 72,9% dels ciutadans consideren que reben massa ajuda i un 11,2% que obtenen suficient atenció.

Un 30,8% dels catalans creuen que els immigrants reben de l'Estat més del que aporten i quasi la meitat dels ciutadans estan d'acord amb què s'expulsi els immigrants que es quedin sense feina.

Un 47% dels catalans consideren que els catalans haurien de tenir preferència en el moment de rebre ajudes i de triar escola (61%). I un 47% opina que és massa tolerant la llei d'acollida, de fet, un 40% només regularitzaria aquells que tenen treball.

 
 

Comentaris