La mediació davant el TLC entre els treballadors i la direcció d'Aena acaba sense acord

Les posicions defensades estan molt distanciades i dificulten arribar a un acord abans de la convocatòria de vaga a partir del proper divendres

 

La reunió de mediació entre els treballadors i els representants de la direcció de l'empresa de seguretat Eulen que s'ha fet a la seu del Tribunal laboral de Catalunya (TLC) ha acabat en poc menys d'una hora de converses sens cap tipus d'acord i deixa poques esperances d'arribar a un acord que eviti la convocatòria de vaga parcial a partir d'aquest divendres, diumenge i dilluns del personal de la seguretat privada a l'aeroport del Prat. Els representants dels treballadors han manifestat que les posicions entre l'empresa i els treballadors estan molt distanciades i han reconegut que en la mediació no s'ha pogut entrar a dialogar punts concrets del conflicte col·lectiu per la posició de la direcció que acusa al comitè de vaga d'impedir votar a tots els treballadors de la plantilla. Els representants de l'empresa Eulen no han volgut fer valoracions a la sortida de la reunió.

Juan Carlos Giménez, assessor del comitè de vaga dels treballadors d'Eulen, ha qualificat de ''temerària'' la posició dels representants de l'empresa a la reunió de mediació que s'ha fet davant els mediadors de la patronal i dels treballadors del TLC. Mentre els representants de l'empresa han sortit de la reunió negant-se a fer cap tipus de valoració davant els mitjans de comunicació, sí que han fet un balanç de la mediació els delegats dels treballadors.

 

Giménez ha explicat que en la reunió no s'ha pogut entrar a dialogar cap de les reivindicacions que defensen els treballadors davant el conflicte col·lectiu que ha obert l'empresa perquè l'inici de la mediació no ha estat possible perquè l'empresa presenta un conjunt d'afirmacions ''falses'' com que el comitè de vaga no va deixar votar a tots els treballadors d'Eulen quan es va decidir anar a la vaga.

Els treballadors d'Eulen mantenen la vaga parcial indefinida de quatre hores intermitents per als divendres, diumenge i dilluns a l'aeroport del Prat de 5:30 a 6:30, de 10:30 a 11:30, de 16:30 a 17:30 i de 18:30 a 19:30.

 

Davant la posició de la direcció i davant la negativa de no participar a la taula de negociació per part d'Aena, propietària de la concessió del contracte del servei de seguretat privada de l'aeroport del Prat, el comitè de vaga ha convocat una nova assemblea per aquest dimecres 2 d'agost per decidir noves mesures de mobilització ''addicionals a la convocatòria de vaga'' a partir d'aquest divendres, diumenge i dilluns.

 

''L'objectiu de l'assemblea de dimecres és acordar més mesures perquè la vaga a partir d'aquest divendres ''sembla que no és suficient i es necessita forçar més mobilitzacions, ha dit Giménez. Giménez ha assegurat que el comitè de vaga reclama la presencia d'Aena ''perquè és realment la que ha de solucionar el problema, perquè és la responsable directe de tot el que passa'' a l'aeroport.

 

 

LES AGÈNCIES DE VIATGE PROPOSEN A AENA QUE CANCEL·LI EL CONTRACTE AMB EULEN

 

L'associació d'agències de viatges Acave ha proposat que Aena cancel·li el contracte que manté amb Eulen. En declaracions a Catalunya Ràdio, el president d'Acave, Martí Sarrate, ha plantejat que la solució passi per convocar un altre concurs públic per gestionar el servei.

 

Comentaris