El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat assumeix la gestió dels Regionals
  • CA

La Generalitat assumeix a partir d’aquest 1 de gener la gestió dels trens regionals de Renfe a Catalunya, un traspàs que va ser acordat el passat 17 de novembre a la Comissió Mixta de Transferències entre l’Estat i el Govern.

La Generalitat, en aplicació de l’article 169 de l’Estatut, gestionarà el servei, decidirà les freqüències de pas, les tarifes, els horaris, marcarà els nivells objectius de qualitat i inspeccionarà el servei de tots els trens regionals que comencen i acaben a Catalunya, mentre que Renfe continuarà sent l’operadora de Rodalies i Regionals tot el 2011.

Es calcula que 11 milions d’usuaris utilitzaran els regionals durant aquest any en els més de 760 trajectes setmanals.Concretament, el conveni preveu que el volum de l’oferta global de serveis regionals que prestarà Renfe-Operadora a Catalunya durant el 2011 serà de 763 trens setmanals circulant de mitjana, que equival a una producció de 5,334 milions de quilòmetres per tren a l’any. Hi haurà 256 treballadors i 56 unitats de parc mòbil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa