La Fundació "la Caixa" i la Generalitat destinen 30 milions d'euros a acció social, recerca i divulgació

Isidre Fainé i Pere Aragonès han renovat el conveni de col·laboració, que s'ha quadruplicat en els últims poc més de vint anys

 

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president de la Fundació Bancària "la Caixa", Isidre Fainé, han signat aquest dijous la renovació del conveni de col·laboració en matèria social, cultural, de ciència i recerca. En el marc de l'acord, aquest 2018 la Fundació Bancària "la Caixa" es compromet a destinar fins a 30 milions d'euros a projectes dins d'aquesta àmbits.

 

Aquesta col·laboració té com a objectiu afavorir actuacions que cobreixin o pal·liïn mancances o necessitats d'interès prioritari per al territori, de la mà d'entitats sense ànim de lucre. La voluntat és contribuir a l'equitat social i donar més oportunitats a les persones que més ho necessiten.

 

En concret es prioritzaran iniciatives que responguin a set línies d'actuació: fomentar la integració de persones amb discapacitat i/o en risc d'exclusió; afavorir la conciliació familiar; donar suport mitjançant beques, a la formació de personal investigador; promoure projectes de recerca biomèdica; restaurar, digitalitzar i difondre documents d'interès històric, i dur a terme la restauració d'edificis i obres d'art.

 

L'acció impulsada al llarg del 2017 inclou projectes de beques de menjador, inserció laboral de persones amb discapacitat, atenció a infants en risc d'exclusió social, recerca per a la cura de l'alzhèimer i recuperació del patrimoni històric, entre d'altres.

 

Albert Castellanos, Pere Aragonès, Isidre Fainé i Jaume Giró
Albert Castellanos, Pere Aragonès, Isidre Fainé i Jaume Giró | La Caixa

 

Suport a la recerca

 

Així mateix, també s'ha donat suport a la recerca que es fa en centres de referència, com el Barcelona Institut of Science and Technology (BIST), la Fundació Pasqual Maragall, l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), l'Institut de Genètica Cardiovascular de Girona o el Pediatric Cancer Center de l'Hospital de Sant Joan de Déu. Aquesta aposta per la recerca se situa en la línia d'un dels objectius del Pla Estratègic 2016-2019 de la Fundació Bancària "la Caixa", que preveu triplicar la inversió en recerca fins a assolir els 90 milions d'euros l'any vinent.

 

 

L'aportació de "la Caixa" a aquesta col·laboració amb la Generalitat s'ha quadruplicat en els últims poc més de vint anys. Concretament, ha passat dels 7,02 milions d'euros del 1998, primer exercici en què es va desenvolupar l'acord, als 30 milions actuals.

                                                                                                                  

El president de la Fundació Bancària "la Caixa", Isidre Fainé, ha destacat que a través d'aquesta col·laboració l'entitat suma "més de dues dècades de suport constant a un gran nombre d'entitats i projectes que han contribuït decisivament a la millora de la qualitat de vida de les catalanes i els catalans". Fainé ha subratllat que se segueix al costat "de persones i organitzacions que treballen per millorar presents i construir futurs", i això "tant en acció social, que és la nostra essència, com en recerca, una gran aposta estratègica i de futur, i divulgació del coneixement".

 

Per la seva banda, el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha remarcat que el Govern valora positivament els resultats de l'acord, que contribueix a la millora de la qualitat de vida dels catalans. "Les actuacions realitzades han contribuït especialment a fomentar la integració dels col·lectius més vulnerables de la societat i a reduir l'exclusió social, dues de les prioritats del Govern", ha conclòs Aragonès.

 

Comentaris