La Fiscalia demana que Millet i Montull ampliïn la fiança dipositada al jutjat

El ministeri públic també sol·licita que augmentin la seva aportació com a responsables civils

La Fiscalia ha demanat que l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, ampliïn la fiança dipositada al jutjat per assegurar una futura responsabilitat civil, ja que consideren que "no reflecteix adequadament el monumental perjudici econòmic" derivat del saqueig de la institució.

El fiscal d'Anticorrupció, que ara s'encarrega del cas, assegura en un escrit presentat al jutjat, que la xifra de 3.361.377 euros, intervinguts a la caixa de seguretat de Millet, sumats als consignats pels dos processats en un compte del jutjat-- ha d'adaptar-se a la xifra suposadament defraudada que, segons els perits judicials, supera els 23 milions d'euros.

Aquesta quantia podria veure's augmentada per les operacions immobiliàries a les quals feia referència l'informe pericial i després de l'anàlisi de determinades operacions que va detectar l'auditoria de Deloitte i que no es preveuen en el dictamen dels perits judicials.

A més demana que s'exigeixi una garantia a una altra de les imputades, l'exdirectora financera del Palau, Gemma Montull, tenint en compte "la seva decisiva participació en els fets", ja que entre d'altres, va fer efectius diversos xecs de l'Orfeó que no van ser destinats a activitats del Palau i va fer obres a casa seva amb fons del Palau.

El fiscal demana al jutge que també exigeix que una garantia de responsabilitat civil a les dones dels saquejadors confessos, les imputades Marta Vallés i Mercedes Mir, tot i que la seva quota "com partícips criminals" es limitarà als fons que van desviar mitjançant les societats instrumentals que elles administraven --Bonoima, Aysen Producciones i Aurea Rusula.

Les dues dones també haurien de respondre com a responsables civils a títol lucratiu com a mínim dels imports corresponents a les obres dels domicilis, viatges, etc.

 
 

Comentaris