El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La data del Barça-Madrid triomfa a la loteria
  • CA

La data en què el FC Barcelona va golejar el Reial Madrid aquesta temporada, la de l’última visita del papa i el 33, pels miners rescatats a Xile, són alguns dels núeros més buscats aquest any a internet per obtenir un dècim de la rifa de Nadal, segons han informat diferents pàgines d’apostes en línia.

Així, “www.serviapuestas.es” va assegurar a final de novembre que la venda de dècims acabats en 33 s’havia disparat, ja que alguns jugadors relacionaven aquest número amb el rescat dels miners xilens i el buscaven “com a amulet”.

Tradicionalment, el número 33 es vincula amb esdeveniments transcendentals. Així, per exemple, Jesucrist va morir als 33 anys, Miquel Àngel en tenia 33 anys quan va començar a pintar la Capella Sixtina, el rei David va regnar a Jerusalem durant 33 anys i les tres parts que conformen la “Divina Comèdia” de Dante estan compostes de 33 cants cadascuna.

Per aquesta raó, el 33 era una terminació tradicionalment buscada pels jugadors. És diferent el cas del 61110 i el 71110, que s’ha popularitzat en aquest sorteig arran de la visita del papa el 6 i el 7 de novembre. “La visita del papa és un esdeveniment que va despertar l’interès de ciutadans de tot l’estat i molts esperen que aquesta data els porti sort per al sorteig de la loteria del 22 de desembre”, explica el director de Serviapuestas, Sascha Badelt.

És semblant el cas del 29 de novembre del 2010 (29110), la data de la victòria del Barça sobre el Reial Madrid, que ha “arrasat” en la venda de loteria de nadal per internet, segons “Loto-Mundo.com”.

En general, els números més venuts cada any són els que acaben en 5, 7 i 9, segons un estudi de Ventura24, fet que mostra que la gent té cert favoritisme pels imparells. D’altra banda, els que acaben en 13, 69, 666 i 777 també són dels més demandats. Els 15, 22 i 69 són números que també s’esgoten bastant ràpid.

Els capicua són números especialment demandats tot i que mai cap premi de la grossa ha tocat en capicua. Per terminacions, les més demandades en aquest portal d’internet l’any 2009 van ser el 7, seguit del 9, l’1, el 3, el 6, el 8, el 0, el 2 i el 4.

Tot i això, a l’hora d’escollir números també hi ha preferències si el comprador és home o dona. De fet, les dones prefereixen els parells i els homes es decanten clarament pels imparells. Més concretament, el 2, el 0 i el 4, favorits de les dones; el 5, el 7 i el 9, per als homes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa